ESTATUTS.
CAPITOL I DENOMINACIO, ELS FINS I EL DOMICILI.
ARTICLE 1
Amb la denominació d’assosiació de Veins de Can Palet de Corbera de Llobregat es constitueix l`asociació sense ànim de lucre que l’empar del l’article 22 de la Constitució regularà les seves activitas d’acord amb la llei 7/1 997 del 18 de Juny i els seus estatuts.
ARTICLE 2
Els fins de l’associació son:
1. Fomentar l’unió dels veins per a la millora de les condicions de vida de la demarcació ciutadana que s’especifica en l’ambit territorial impulsant les activitas comunes en pro del urbanisme, ensenyament, sanitat,cultura, esports i quantes incideixin en el bé comú de tot el veinat.
2.Promocionar, asumir, gestionar, patrocinar i desenvolupar per o per tercers encara que en tal cas sota la seva vigilancia i responsabilitat, els estudis, actes, espectacles i en general quantes iniciatives esconsiderin d’interes y conforme al la seva actuació per a millora i desenvolupament de la comunitat ciutadana.
3.Sera particuarment l’associació, el medi per les reivindicacions comunitaries dels seus socis i gestionara front a tercers els interessos comuns, defensant els mateixos amb la maxima possibilitat que permití la vigent normativa legal.
ARTICLE 3
El domicili de l’associació s’estableix a la C/ Camí de la fabrica 1,3 bustia 47 de la urbanització de Can Palet, poden trasladar-lo quan aixi ho acordi la Junta de l’Associació donat en compte a l’Assamblea General.
ARTICLE 4
L’ambit territorial previst per al desemvolupament de les activitas assenyalades resta circumscrit a l’Urbanització de Can Palet.
ARTICLE 5
No s’estableix termini de vigencia de l’associació.
ARTICLE 6
L’associació tindrà personalitat jurídica propia.
CAPITOL II ELS MEMBRES DE L’ASSOCIACIÓ. ELS SEUS DRETS I LES SEVES OBLIGACIONS.
ARTICLE 7
Poden formar part de l’associació tota persona física. (Si es menor d´edat amb el vist i plau dels seus pares o tutors). Hauran de presentar una sol·licitud per escrit a la Junta Directiva, la qual pendrà una decisió sobre això en la primera reunió que fingí lloc i la comunicarà en l’Assamblea General més inmediata.
Qualsevol soci menor d´edat, cedeix els seus drets de representació al pare o tutor que el representi. Inclusos els drets del article 8 d´aquests estatuts, exceptuan :
- Poguer assistir amb veu a les Asambleas Generals ( si és més gran de 14 anys).
- Els punts 5, 6 , 7i 9 del mateix article . (si és més gran de 14 anys).
- El punt 8 del mateix article .
ARTICLE 8
Són drets dels membres de l’associació:
1. Assistir amb veu i vot a les reunions de l’Asamblea General.
2. Elegir o ser elegits per als llocs de representación o per exercir carrecs directius.
3. Exercir la representación que se’ls confereixin cada cas.
4. Intervenir en el govern i les gestions en els serveis i les activitas de l’associació d’acord amb les normes legals i estatutaries.
5. Exposar a l’Assamblea i a la Junta Directiva tot el que considerin que pugui contribuir a fer més plena la vida de l’associació i més eficaç la realització dels objectius socials basics.
6. Sol·licitar i obtenir explicacions sobre l’adminmistració i la gestió de la Junta Directiva o dels mandataris de l’associació.
7.Rebre información sobre les activitas de l’associació.
8. Fer us dels serveis comuns que l’associació estableix, o tingui a la seva dispocisió.
9. Formar part dels grups de treball.
10. Posserir un ejemplar dels estatuts.
ARTICLE 9
Són deures dels membres de l’associació:
1. Ajustar la seva actuació a les normes estatutaries
2. Complir els acords de l’Assamblea General i les normes que assenyali la Junta Directiva per dur-los a terme.
3.Satisfer puntualment les quotes que s’estableixin.
4. Mantenir la col·laboració que calgui per al bon funcionament de l’associació.
ARTICLE 10
Són causa de baixa de l’associacio:
1. Que ho decidexi la persona interessada, que ho ha de comunicar per escrit a la Junta Directiva.
2. No satisfer les quotes fixades.
3. No cumplir les obligacions estatutaries
CAPITOL III L’ ASSAMBLEA GENERAL.
ARTICLE 11
1. L´Assamblea General és l’organ suprem de l’asociació, els seus membres en formen part per dret propi i irrenunciable.
2. Els membres de l’associació reunits en Assamblea General legalment constituida, decidiran per majoria els asassumptes que siguin competència de l’Assamblea.
3. Tots el membres quedaran subjectes als acords de l’Assamblea General, incloent els absents, els que discrepin i els presents que s’hagin abstingut de votar.
ARTICLE 12
L’Assamblea General tè les facultats següents:
1. Modificar els estatuts de l’assosiació.
2. Adoptar els acords relatius a la representació legal gestió i defensa dels interessos dels seus membres.
3. Controlar l’activitat i la gestió de la Junta Directiva.
4. Aprovar els pressupostos anuals de despeses i ingresos, i la memoria anual d’activitats.
5. Elegir els membres de la Junta Directiva, destituir-los i substituir-los.
6. Establir les líneas generals d’actuació que permetin cumplir els fins de l’associació.
7. Fixar les quotes que els membres de l’associació hauran de satisfer.
8. Dissoldre i liquidar l’associació.
La relació de les facultats que es fa en aquest article tè un carácter meramente enunciatiu i no limita les atribucions de l’Assamblea General.
ARTICLE 13
1. L’Assamblea General es reunirà en sessió ordinaria com a minim una vegada a l’any.
2. L’Assamblea General es reunirà amb carácter extraordinari sempre que calgui a requeriment de la Junta Directiva o be quan ho sol·liciti un nombre de membres de l’associació que representi pel cap baix, un deu per cent de la totalitat en aquet últim cas ho farà dins un periode no superior a 20 dies.
ARTICLE 14
1. La convocatoria de les assambleas generals, tant ordinaries com les extraordinaries, es farà per escrit. Els anuncis de la convocatoria es col·locaran en els llocs que es determinin, amb una anticipació minima de 15 dies. La convocatoria especificarà el dia, lora i el lloc de reunió, com també l’ordre del dia. S’inclouran en aquest grup de treball, sempre que previamente s’hagin comunicat a la Junta Directiva.
2. Les reunions de l’Assamblea General, les presidirà la presidenta o el president de l’associasió. Si no hi és, el substituiran, una persona que formi part de la junta, designada per la Junta Directiva.
3. El secretari/a redactara l’ acta de cada reunió amb un extracte de les deliberacions el text dels acords que s’ hagin adopta i el resulta numeric de les votacions.
Al començament de cada reunió de l`Assmblea General es llegira l’ acta de la sessió anterior a fi que s’ aprovi o s’ esmeni. Cinc dies abans de tota manera , l’ acta i qualevol altre document haura d’ estar a dispociò dels socis al local social.
ARTICLE 15
L’Assamblea quedara constituida validament en primera convocatoria amb l’assistencia d’un minimin del 60 % dels socis presents o representats.
Quedara validament constituida en segona convocatoria sigui quin sigui el nombre de socis presents o representats. La segona convocatoria s´haura de fer mitja hora després de la primera i en el mateix lloc i s’ haura d’haver anunciat amb la primera .
ARTICLE16
1. En les reunions de l’Assamblea general correspont un vot a cada membre major d’edat de l’associació. Exceptuan als pares o tutors de menors d´edat que poden exerci el seu dret de votar pel menor, segons s ´expossa al article 7 dels estatuts.
2. Els acords es prendran per majoria simple de vots dels presents.
3. Per adoptar acords sobre la separació dels membres la modificació dels estatuts la disolución de l’associació, la constitució d´una federació, amb associacions similars o la integración en una ja existent caldra un nombre de vots equivalent a les dues terceres parts del assistents tant en la primera convocatoria com en la segona . En quansevol cas l’elecció de la Junta Directiva, si es presenten diverses candidaturas es fara per acod de la majoria relativa dels socis presents o representats.
CAPITOL IV LA JUNTA DIRECTIVA.
ARTICLE 17
1. Regira, administara i representara l’associació la Junta Directiva que esta formada per:
President.
Vicepresident.
Secretari.
Tresorer.
Tantes Vocals com a grups de treballa existeixin.
2. L’elecció dels menores de la Junta Directiva es fara per votació, de l’Assamblea General.
3. L’exircici del carrec sera gratuit.
ARTICLE 18
1. Els menores de la Junta Directva exerciran el carrec durant un periode de 1 any.
2. El cessament dels carrers abans d’extinguir-se el termini reglamentari del seu mandat podrà esdevenir-se per:
Dimissió voluntaria presentada mitjançant un escrit en el qual se´n exposin els motius.
Malaltia que incapaciti per exercir el carrec.
Baixa com a membre de l’associació.
Sanció per una falta comesa en l’exercici del carreç impossada d’acord amb el que estableix l’article 10 punt 3 dels estatuts.
3.Les vacants que es produexin en la Junta Directiva es cobriran en la primera Assamblea General que tingui lloc. Mentrestant un membre de l’associació podrà ocupar provisionalmente el carrec vacant.
ARTICLE19
La Junta Directiva te les facultats seguents:
1. Representar dirigir i administrar l’associació de la manera mes amplia que reconseguí la Llei aixi mateix, cumplir les decisions preses per l’Assamblea General d’acord en les normes intruccions i directrius,que aquesta Assamblea estableixi.
2.Pendre el acords que calgui en relació amb la compareixença daban de organismos publics i per exercir qualsevol acció legal ieinterposar els recursos pertinents.
3.Proposar a l’Assamblea General la defensa dels interessos de l’associació.
4. Proposar a l’Assamblea General la defensa de l’establiment de les quotes que els membres de l’associació hauren de satisfer.
5.Convocar les assambleas generals i controlar que es compleixin els acords que s’hi adpotin.
6.Presentar el balanç i l’estat de comptes de cada exercici a l’Assamblea General perque els aprovi i confeccionar els pressupostos de l’exercici seguent.
7.Elaborar la memoria anual d’activitats i sometre-la a l’aprovació de l’Assablea general.
8.Contractar els empleats que l’associació pugui tenir.
9.Inspeccionar la comptabilitat i preocupar-se perque el funcionament dels serveis sigui amb normalitat.
10.Establi grups de treball per aconseguir de la manera més eficient i eficaç, la finalitat de l’asssociació i autorizar els actes que aquests grups projectin.
11.Nomenar els vocals de la Junta Directiva que s´hauran d’encarregar de cada grup de treball a proposta dels mateixos grups.
12.Dur a terme les gestions necessaries devant d’organisme publics entitats i altres persones per aconsegir :
Subvencions o altres ajuts.
L’us del local o edificis que puguin arribar a ser un lloc de convivència i comunicació i també un centre de recuperació, ciutadana.
13.Obrir comptes corrents o llibretes d’estalvis a qualsevol establiment de crédit d’estalvis i dispossar dels fons que hi hagi en aquest dipòsit. La disposició dels fons es determina a l’article 32.
14.Resoldre provisionalmente qualsevol cas que no s’ hagi previst als estatuts i donar comptes a la primera Assamblea General.
15.Qualsevol altre facultat que no estigui atribuida d ´una manera especifica a qualsevol organ de govern de l’associació o que no hagi estat delegat expressament.
ARTICLE 20
1.La Junta Directiva, convocada previamente per el president o per la persona que el subsitueixi es reunirá en sessiò ordinaria amb la periodicitat que els seus membres decideixin.
2.Es reunira en sessiò extraordinaria quan la convoqui amb aquest carácter el president o be si ho sol.licita un terç dels memmbres que la formen.
ARTICLE 21
1.La Junta Directiva quedara constituida validament si ha estat convocada amb antelació i amb un quórum de la meitat més un.
2.Els membres de la Junta Directiva estan obligats a assistir a totes les reunions que es convoquin, encara que per causes justificades podran faltar a la reunió. L’ assistencia del president o del secretari
o de les persones que las substitueixin sera necesaria sempre.
3.La Junta Directiva prendra els acords per majoria simple de vots dels assistens.
ARTICLE 22
1.La Junta Directiva podra delegar alguna de les seves facultats en una o diverses comissions o gups de treball si compta, per fer ho amb el vot favorable de dos terços dels seus menbres.
2.Tambe podra nomenar amb el mateix quorum, una o uns quans mandataris per exercir la funció que la Junta els confii amb les facultats que cregi opotru conferir-los en cada cas.
ARTICLE 23
1.Els acords de la Junta Diredtiva es faran constar al llibre d´ actes. En iniciar-se cada reunió de la Junta Directiva, es llegira l’ acta de la sessió anterior perque s’aprovi o es rectifiqui si es procedent.
CAPITOL V EL/LA PRESIDENT/A I EL/LA VICE PRESIDENT/A DE L’ASSOCIACIÓ.
ARTICLE 24
1. El/la President/a de l’associació també serà president de la Junta Directiva.
2. Sòn propias de la Presidenta le funcions següents:
A/ La direcció i representació legal de l’associació, per delegació de l’Assamblea General com de la Junta General i de la Junta Directiva.
B/ La presidencia i la direcció dels debats, tant de l’Assamblea General com de la Junta Directiva.
C/ Emetre un vot de qualitat decisori en els cassos d’empat.
D/ Establir la convocatoria de les reunions se l’Assamblea General i de la Junta Directiva.
E/ Visar les actes i les certificacions confeccionades pel secretari de l’Associaciò General o la Junta directiva.
F/ Les atribucions restants propies dels carrec i les que li deleguen l’Assamblea General o le Junta Directiva.
3.El/la President/a sera substituit, en cas d’absencia o malaltía, per un dels membres de la Junta Directiva, que la propia junta cregui oportu.
CAPITOL VI EL/LA TRESORER/A I EL/LA SECTERATI/A
ARTICLE 25
El tresorer tindrà com a funció la custodia i el control dels recursos de l’associació com també l’elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes. Portarà un llibre de caixa. Signarà els rebuts de quotes i altres documents de tresoreria. Pagarà les factures aprovades per la Junta Directiva les quals hauran de esser visades previament pel president. Ingresarà el que sobri en diposits oberts en establiments de crédit o d’estalvi.
ARTICLE 26
El Secretari ha de custodiar la documentació de l’associació, aixecar, redactar i signar el actes de les reunions de l’Assamblea General i la Junta Directiva, redactar i autorizar les certificacions que calgui lliurar i també portar el llibre de registre de socis, ademès de controlar i autoritzar l´us del correu electrònic i la pàgina web oficial de la associaciò.
CAPITOL VII LES COMISSIONS O GRUPS DE TREBALL.
ARTICLE 27
La creació i constitució de qualsevol comissió o grup de treball, la plantejaran els membres de l’associació qua vulguin formar-lo, que n’assabentaran a la Junta Directiva i explicaran les activitas que s’han proposat dur a terme.
La Junta Directiva n’aprovarà la constitució, llevat que hi hagui en contra en vot de les 4/5 parts de la Junta Directiva, la qual podrà constituir directamente comissions o grups de treball sempre que compti amb el suport d’un grup mínim de socis.
La Junta Directiva es preocuparà d’analitzar les diferents comissions o grups de treballa un cop al més, l’encargada presentarà un informe detallat de les seves actuacions.
CAPITOL VIII EL REGIM ECONOMIC
ARTICLE 28
Aquesta associació no tè patrimoni fundacional.
ARTICLE 29
Els recursos economics de l’associació es nodrirán de:
A/ Les quotes que fixi l’Assamblea General per als seus membres.
B/ Les subvencions oficials o particulars.
C/ Les donacions herencies o llegats.
D/ Les rendez del patrimoni mateix o be d’altres ingressos que pugin obtenir-se.
ARTICLE 30
Tots els membres de l’associació tenen l’obligació de sostenir- la económicament mitjançant quotas o derrames, de la manera i en la proporción que determini l’Assamblea General, a proposta de la Junta Directiva.
L’Assamblea General podra establir quotes d’ingres, quotes periòdiques mensuals que s’abonaran anualment, segons el que disposi la Junta Directiva, i quotes extroadinaries.
ARTICLE 31
L’exercici economic coincidira amb l’any natural i quedara tancat el 31 de desembre.
ARTICLE 32
En els comptes corrents o llibres d’estalvis oberts en establiments de crédito o d’estalvi, hi figuraran les signaturas de el/la President/a, el/la Tresorer/a i el/la secretari/a.
Per poder dispossar dels fons n’hi haura prou amb dues firmes, de les quals una haura de ser necesariamente de el/la Tresorer/a o be la de el/la President/a.
CAPITOL IX REGIM DISCIPLINARI
ARTICLE 33
L’organ de govern pot sancionar les infraccions comeses pels socis que incompleixen les seves obligacions. Aquestes infraccions es poden qualificar de lleus, greus, molt greus i les sancions corresponents poden anar des duna amonestació, fins l’expulsió de l’associació, segons el que estableix el reglament intern.
El procediment sancionador s’inicia d’ofic o be com a consequencia d ´una denuncia o comunicació. La Junta Directiva nomena un instructor que tramiti l’expedient sancionador i propassa la resolución amb audiencia previa de la persona presuptament infractora. La resolución final, que ha de ser motivada, l’adopta aquest organ de govern.
Els socis sancionats que no estiguin d’acord amb les resolucions adoptades poden sol·licitar que s’hi pronuncii l’assamblea general, que les confirmarà o bè acordaran les resolucions de sobreseiment oportunes.
CAPITOL X LA DISSOLUCIÓ
ARTICLE 34
L’associació podrà ser disoluta si ho acorda l’Assamblea General, convocada amb carácter extraordinari expresamente per aquest fi.
ARTICLE 35
1. Un cop acordada la disolució, l’Assambles General prendra les mesures oportunes tant pel que fà a la destinación de bens i drets de l’associació com a la finalitat l’extinció i la liquidació de qualsevol operació pendent.
2. L’Assamblea esta facultada per elegir una comissió liquidadora sempre que ho creguin necesari.
3. Els membres de l’associació estan exemptes de responsabilitat personal.La seva responsaviltat quedara limitada a complir les obligacions que ells mateixos hagin contret voluntariament.
4. El remanet net que resulti de la liquidación es lliurarà directamente a l’entitat publica o privada que, en l’ambit territorial d’actuació de l’associació, s’hagi caracteritzat mes en la seva obra a favor de l’urbanització del terme veinal.
5. Les funcions de liquidación i execució dels acords a que fan referencia els numeros anteriors d’aquest mateix article seran competencia de la Junta Directiva, si l’Assamblea General no ha conferit aquesta missió a una comissió liquidadora especialmente designada.
En Corbera de Llobregat a 7 de Març de 2009.